Politici nemen peterschap op van holebivereniging

Algemeen beleid: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 1 op 4

Luikse politici nemen het peterschap op zich van de Maison Arc-en-Ciel de Liège, een vereniging voor holebirechten.

Wat?

Een peterschap geeft symbolische en concrete steun aan een holebivereniging en haar doelstellingen.

Wie?

Verschillende politici uit het Luikse stadsbestuur en het middenveld.

Waarom?

Gelijke kansen voor holebi's zijn nog niet helemaal verworven. Een netwerk van peters en meters uit de politiek versterkt de stem en de uitstralingvan holebi-organisaties.

De Maison Arc-en-Ciel de Liège (het regenbooghuis van Luik) is een belangrijke Waalse vereniging voor homo's, lesbiennes en biseksuelen. Ze biedt sinsd 1998 allerlei diensten voor homo's en lesbiennes aan en zet ook bewustmakingsacties op. Voor haar vijfde verjaardag ontving de vereniging een bijzonder cadeau: een peterschapscomité

Dit comité vormt een brug tussen de vereniging en het lokale bestuur, maar ook andere bestuursniveaus. Door de symbolische steun van de peters en meters, kan de vereniging meer invloed uitoefenen op besluitvorming en meer bekendheid verwerven, terwijl ze toch haar onafhankelijkheid behoudt.

Het comité bestaat uit zo'n 14 luikse politici, waaronder de burgemeester, verschillende schepenen en gemeenteraadsleden. Daarnaast zijn er ook enkele mensne uit het middenveld peter, zoals de voorzitter van de vereniging Sidasol en de directeur van Théâtre de Liège.

Alliage
(c) Maison Arc-en-Ciel de Liège

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Algemeen beleid'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Bevorder Holebi-acceptatie op lokaal niveau

Een lokaal beleid dat de acceptatie van holebi’s en transgenders wil bevorderen, kan een grote impact hebben op het welbevinden van deze mensen in het dagelijks leven.

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?