Over Kies Gelijke Kansen

Proficiat! Dat je op deze website bent beland, toont dat je een meer gelijke samenleving ondersteunt, waarin iedereen recht heeft op dezelfde kansen. Of dat je gewoon nieuwsgierig bent, en ook dat is positief. Kies Gelijke Kansen is als een schatkamer van Ali Baba: boordevol goede ideeën om te ontdekken en te benutten.

Wat vind je op Kies Gelijke Kansen?

> MEER DAN 100 BELGISCHE GOEDE PRAKTIJKEN

Je kunt je niet voorstellen welke initiatieven gemeentes al namen om gelijke kansen te creëren voor iedereen. Laat je verrassen en inspireren door concrete goede praktijken, die hun succes al bewezen hebben.

> AANBEVELINGEN OP MAAT VAN DE GEMEENTES

Wil je in je gemeente een brede visie rond gelijke kansen ontwikkelen? Werp dan een blik op onze aanbevelingen, die je een kader geven en je op een specifiek denkspoor zetten. Er zijn aanbevelingen rond uiteenlopende thema’s.

Voor wie is Kies Gelijke Kansen?

> VOOR POLITICI

Ben je politiek actief in je gemeente? Aarzel dan niet om uit deze website goede praktijken te putten, die het dagelijkse leven van de inwoners van je stad kunnen verbeteren. Je kan zelfs gemakkelijk je eigen selectie naar jezelf mailen, om zo rustig alles te bekijken en gelijke kansen meer te integreren in je verkiezingsprogramma. Vind je een van je eigen initiatieven niet terug op deze website? Stuur ze dan zeker naar ons door, zodat we de website kunnen aanvullen!

> VOOR IEDEREEN

Ben je een kiezer, een speler uit het verenigingsleven, een ambtenaar, een journalist? Op Kies Gelijke Kansen vind je zeker ideeën en concrete maatregelen. Om voor te leggen aan je lokale verkozenen, om te vermelden tijdens politieke debatten, om voor te stellen aan verenigingen, om over te discussiëren met je buren … Ook jij kan trouwens bijdragen aan de rijkdom en diversiteit van deze site, door ons goede praktijken uit je buurt door te sturen.

Van wie komt Kies Gelijke Kansen?

Kies Gelijke Kansen is een initiatief van Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. De lokale contactpunten van Unia hebben de mouwen opgestroopt om een pertinente selectie van goede praktijken voor te stellen, in samenwerking met lokale spelers.

Wil je meer weten over Unia? Neem dan een kijkje op onze officiële website, of blijf op de hoogte van onze initiatieven via Facebook en Twitter.

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?