Privacy

Bij Unia hechten we veel belang aan uw privacy. Daarom leest u hieronder welke persoonsgegevens we over u via kiesgelijkekansen.be verzamelen, bijhouden en verwerken. Tegelijk weet u dan ook hoe we uw gegevens verwerken en rekening houden met uw privacy in het kader van de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016.

In het kader van kiesgelijkekansen.be is de verwerkingsverantwoordelijke het Interfederaal Gelijkekansencentrum (“Unia”, BE 0548.895.779), Koningsstraat 138 te Brussel. We zijn per telefoon bereikbaar via 02/212.30.00 of via mail onder info@unia.be.

Welke gegevens verzamelen we onder u?

Via kiesgelijkekansen.be verzamelen we uw naam (verplicht), e-mailadres (verplicht), uw gemeente en uw boodschap teneinde een melding/een goede praktijk te ontvangen of een vraag tot begeleiding te verwerken. We gebruiken deze gegevens net zolang als nodig is om gevolg te geven aan uw melding en vraag. Persoonsgegevens worden niet op de site vermeld.

U kunt zich ook inschrijven op de nieuwsbrief van Unia. U kunt zich steeds afmelden van deze verzendlijst om niet langer mails te ontvangen.

Kiesgelijkekansen.be biedt u de mogelijkheid om tijdens uw bezoek goede praktijken te verzamelen en deze verzameling naar een zelfgekozen e-mailadres te mailen onder de vorm van een afdrukbare PDF. Uw selectie worden niet langer bewaard dan nodig om de PDF naar het opgeven e-mailadres te verzenden.

Door u meegedeelde persoonsgegevens worden enkel behandeld door medewerkers van Unia en onder geen beding meegedeeld aan derden.

Cookie-verklaring

Tijdens uw bezoek aan onze website kunnen mini-bestandjes of cookies op de harde schijf van je computer geplaatst worden en dit enkel en alleen om de site beter af te stemmen op de behoeften en noden van de terugkerende bezoeker. Deze worden niet gebruikt om het surfgedrag van de bezoeker op andere websites na te gaan. Uw internetbrowser laat u toe dat u dat verhindert, dat u een waarschuwing ontvangt als een cookie geïnstalleerd wordt of dat u de cookies nadien van uw harde schijf verwijdert. Op deze website vindt u voor de meest gebruikte browsers de werkwijze om cookies te weigeren.

Uw rechten rond persoonsgegevens

Aangaande uw persoonsgegevens hebt u volgende rechten:

  • recht op informatie wat er met uw persoonlijke gegevens gebeurt
  • recht op inzage en kopie van uw gegevens
  • recht op aanpassing, aanvulling of correctie van deze gegevens
  • recht om bezwaar te maken tegen verdere verwerking van uw gegevens
  • recht op vergetelheid, of het verwijderen van je gegevens.
  • recht op het intrekken van de toestemming om uw gegevens bij te houden of te verwerken

Als u uw rechten in het kader van GDPR wil uitoefenen, dan kan u ons contacteren via: dpo@unia.be. We verzoeken u zich daarbij, waar nodig, voldoende te identificeren.

Mocht u niet akkoord gaan met de verwerking van uw gegevens, kunt u klacht indienen bij de toezichthoudende overheid:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
02/274.48.00
02/274.48.35
contact(at)apd-gba.be