Gelijkekansenprijs zet organisaties in de bloemetjes

Algemeen beleid: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 2 op 4

Ieder jaar reikt de gemeente Herstal haar "Gelijkekansenprijs" uit aan organisaties die zich verdienstelijk maken op het terrein.

Wat?

Met deze prijs beloont het gemeentebestuur organisaties die goed werk verrichten rond gelijke kansen.

Wie?

De schepen van Gelijke Kansen nam het voortouw

Waarom?

Herstal wil haar betrokkenheid rond het thema tonen en organisaties belonen.

Herstal wil organisaties die gelijke kansen bevorderen, in de bloemetjes zetten. Elk jaar reikt de schepen van Gelijke Kansen een prijs uit die goede initiatieven in de gemeente symbolisch én financieel ondersteunt.

Sinds 2014 wordt de prijs uitgereikt aan scholen, vzw's en andere organisaties. Dit is een belangrijke bevestiging van hun goede werk (zowel educatief als sociaal) op het terrein, voor verschillende doelgroepen.

Er zijn laureaten in vijf categorieën (interculturaliteit, strijd tegen armoede, handicap, gelijkheid tussen vrouwen en mannen en seksuele geaardheid). De winnaars gaan naar huis met een cheque van 500 of 1000 euro.

Meer weten

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Algemeen beleid'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Best practice Toegankelijkheidsprijs

Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 2 op 4

Voer een horizontaal lokaal gelijkekansenbeleid

Of het nu gaat over personeelsbeleid, sportinfrastructuur, flankerend onderwijsbeleid, erfgoed, integratie, … Aandacht voor inclusie, diversiteit, antidiscriminatie en toegankelijkheid raakt de kern van een goed lokaal beleid.

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?