Fotoproject "Diversiteit ten dienste van de burger"

Personeelsbeleid: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 2 op 4

Het fotoproject La diversité au service des citoyens ("diversiteit ten dienste van de burgers") wilt de inwoners van Koekelberg sensibiliseren door de diversiteit in hun personeel en de reflectie ervan in de samenleving te tonen. 

Wordt toegepast in:
Koekelberg [toon volledige lijst][verberg volledige lijst]

Wat?

Koekelberg maakt werk van het accepteren van de diversiteit bij hun stadspersoneel. Op het programma staan een foto-expositie, een sensibiliserende brochure en verschillende interactieve ateliers.

Wie?

Bezieler is de schepen van Gelijke Kansen van de Stad Koekelberg,  in samenwerking met verschillende Koekelbergse vzw's. 

Waarom?

De stad wilt de stereotiepen wegwerken en de diversiteit van haar inwoners benadrukken.

Koekelberg heeft veel verschillende gezichten en is daar trots op. Om de inwoners en het personeel van Koekelberg hiervan bewust te maken lanceerde men in 2014 een communicatiecampagne, "Diversiteit ten dienste van de burgers". 38 ambtenaren werden gefotografeerd. De portretgalerij werd op 2 pleintjes in de stad tentoongesteld. Het idee was om aan te tonen dat de sociologische realiteit van de stad, de diversiteit (leeftijd, afkomst, geslacht, …) van de inwoners weerspiegeld wordt in het stadspersoneel. Naast de expositie werd ook een sensibiliserende brochure verspreid.

De campagne is een mooi souvenir voor het stadspersoneel dat trots is op hun diverse imago. 

Vervolgens organiseerde Koekelberg van 2015 tot 2017 verschillende interactieve ateliers over samenleven en samenwerken in een multiculturele omgeving. Deze campagne was gericht op gemeenschapswachten, de groendienst, schoonmaakpersoneel en medewerkers van crèches en sportcentra.

De stad zal deze ateliers in 2018 evalueren door een bevraging in kader van het diversiteitsplan 2018 – 2019. 

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Personeelsbeleid'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?