Workshops: werk maken van een lokaal regenboogbeleid

Personeelsbeleid: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 2 op 4
Terugkerend: 1 op 4

Een workshop voor lokale overheden met concrete tips & tools die ervoor kunnen zorgen dat holebi- en transgenderinwoners zich welkom voelen in de gemeente of stad.

Wat?

Workshop LGBT+ inclusie voor steden en gemeenten.

Wie?

çavaria en KliQ vzw i.s.m. de lokale regenbooghuizen per provincie.

Waarom?

Discriminatie van LGBT’s tegen gaan door duurzame verankering binnen het beleid van stad/gemeente.

Deze workshop is gemaakt op maat van lokale overheden. We bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat holebi- en transgenderinwoners zich welkom voelen in de gemeente, stad of provincie.

Het lokaal beleidsniveau kan op heel wat terreinen zoals veiligheid, gelijke kansen, beeldvorming, gezondheid en welzijn een verschil maken. Het is de taak van lokale beleidsmakers om ervoor te zorgen dat iedereens rechten bewaakt worden en dat iedereen zich veilig en aanvaard voelt. Daarnaast geven we concrete tips & tricks om tot een LGBT-inclusief gelijke kansenbeleid te komen. Met deze tips kan het personeel van verschillende diensten snel duurzame implementaties ingevoeren op verschillende beleidsdomeinen.

Idealiter worden de aanbevelingen verankerd binnen het interne diversiteitsbeleid en krijgen nieuwe personeelsleden de inhoud van de workshop ook telkens mee bij de start.

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Personeelsbeleid'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Bevorder Holebi-acceptatie op lokaal niveau

Een lokaal beleid dat de acceptatie van holebi’s en transgenders wil bevorderen, kan een grote impact hebben op het welbevinden van deze mensen in het dagelijks leven.

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?