Toegankelijkheidskit voor horecazaken

Werk & economie: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 1 op 4

Horecazaken in Luik, Huy en Stavelot krijgen een financieel duwtje in de rug om de toegankelijkheid van hun zaak te verbeteren. 

Wordt toegepast in:
Luik, Huy, Stavelot [toon volledige lijst][verberg volledige lijst]

Wat?

Horecazaken kunnen een toegankelijkheidskit krijgen om aanpassingen aan hun zaak te doen. De provincie helpt met de financiering.

Wie?

De toeristische dienst van de provincie Luik neemt 50% van de kosten voor haar rekening. 

Waarom?

Een kleine ingreep kan een groot verschil maken qua toegankelijkheid voor personen in een rolstoel of slechtzienden.

Horecauitbaters kunnen een 'toegankelijkheidskit' aanvragen bij de gemeente. Deze kit bevat een verplaatsbaar hellend vlak, een bel om de aanwezigheid van een klant in moeilijkheden te signaleren, studs om tafelpoten te verhogen, merktekens om op glazen deuren aan te brengen, etc. De kit kan worden aangepast in functie van wat de horecazaak nodig heeft.

De toeristische dienst van de provincie Luik selecteert kandidaten en engageert zich om 50% van de kosten voor redelijke aanpassingen te dragen, met een maximum van 1500 € per kandidaat. Etablissementen die aanpassingen hebben gedaan, krijgen een sticker, als een soort kwaliteitslabel.

Sinds de lancering van het project maakten een vijtiental zaken gebruik van de toegankelijkheidskit. Momenteel wordt een studie uitgevoerd om het project uit te breiden naar andere sectoren (musea, ...) en andere gemeentes in de provincie.

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Werk & economie'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?