Toegankelijke bushaltes

Infrastructuur, huisvesting & mobiliteit: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 2 op 4
Terugkerend: 4 op 4

Voor toegankelijke haltes in gemeenten is De Lijn aangewezen op de gemeentelijke wegbeheerders, bevoegd voor de heraanleg van de weg. Het succes is afhankelijk van de visie van de lokale besturen. Heusden-Zolder is helemaal mee in het verhaal van inclusief openbaar vervoer.

Wordt toegepast in:
Heusden-Zolder [toon volledige lijst][verberg volledige lijst]

Wat?

Een ambitieus partnerschap voor meer en beter toegankelijke bushaltes.

Wie?

Adviesraad ‘toegankelijk Heusden-Zolder’ nam het initiatief. Het gemeentebestuur en De Lijn (Coördinator toegankelijkheid) zijn partners voor de uitvoering. 

Waarom?

Elke burger heeft recht op mobiliteit. Aangepaste bushaltes zijn noodzakelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Om de bus te kunnen nemen, moeten mensen met een beperking vaak heel wat -letterlijke en figuurlijke- drempels over. 

Het is onder impuls van de lokale adviesraad Toegankelijk Heusden-Zolder dat de gemeente jaarlijks een budget voorziet voor de aanleg van toegankelijke haltes. Met resultaat! Bijna de helft van de haltes in Heusden-Zolder is vandaag toegankelijk voor rolstoelgebruikers en dat is een heel stuk hoger dan het Vlaams gemiddelde.

Op website van de adviesraad vind je een interactieve kaart met een overzicht van de aangepaste haltes en informatie over het gebruik van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking.

Heusden
(c) www.gatab.be

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Infrastructuur, huisvesting & mobiliteit'? Deel het met ons!

Optioneel

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?