Tables d'Hôtes

Welzijn & samenleving: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 4 op 4
Terugkerend: 2 op 4

Tables d’Hôtes is een culinair evenement, dat interculturele ontmoeting in Kortrijk mogelijk wil maken. Met behulp van FMDO-lidverenigingen toveren geëngageerde mensen tijdens de Week van de Smaak gerechten uit de wereldkeuken op tafel. 

Wat?

Tables d’Hôtes laat Kortrijkzanen kennismaken met gerechten en culturen uit alle windstreken.

Wie?

Dienst Welzijn Stad Kortrijk, in samenwerking met FMDO (Federatie Mondiale Democratische Organisaties). 

Waarom?

Samen eten en proeven verbindt mensen over de grenzen van culturen heen.

Al eens Afghaans gegeten? Weet je welk gerecht het populairst is in Congo? En wat eet men in Colombia? Voor Kortrijkzanen die deelnemen aan Tables d’Hôtes kennen deze keukens geen geheimen meer. Het initiatief werd gelanceerd tijdens de Week van de Smaak, die ieder jaar in november plaatsvindt in gans Vlaanderen.

Verschillende families van buitenlandse afkomst verwelkomen nieuwsgierige stadsgenoten om te komen proeven van traditionele gerechten zoals mantu, gabuli, ndolé, pakora, faluda en andere exotische lekkernijen.

Door dit initiatief te koppelen aan de Week van de Smaak, staat interculturele ontmoeting even centraal als de culinaire ervaring.

Table Dhotes
(c) Stad Kortrijk

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Welzijn & samenleving'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?