Budgetgids "veel doen met weinig geld"

Welzijn & samenleving: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 3 op 4
Terugkerend: 3 op 4

Wie in Sint-Niklaas moet rondkomen met een beperkt budget, krijgt van de stad een duwtje in de rug. De Budgetgids bundelt alle info, voordelen, rechten en adresjes voor mensen met een laag inkomen.

Wordt toegepast in:
Sint-Niklaas [toon volledige lijst][verberg volledige lijst]

Wat?

Een laagdrempelige gids waarin de rechten en voordelen voor mensen in armoede opgesomd staan. Gedrukt op 2000 exemplaren en digitaal.

Wie?

Stad en OCMW Sint-Niklaas, organisaties waar armen het woord nemen en sociale kruidenier De Springplank.

Waarom?

Ook mensen met een beperkt inkomen, moeten kunnen deelnemen aan de samenleving.

Veel doen in Sint-Niklaas met weinig geld, dat is de naam van een praktische gids die alle info voor mensen met een beperkt budget samenbrengt. De gids werd opgesteld door armoedeorganisaties en bespreekt thema's als onderwijs, gezondheid, huisvesting, vervoer, etc.

Er is aandacht voor informatie over financiële voordelen, subsidies en kortingen voor mensen met een beperkt budget zoals  informatie over studietoelagen. Bovendien wil men de mensen ook informeren over hun rechten en over het maken van een melding rond discriminatie bij het lokale contactpunt van Unia. 

Het is succesvol, omdat de gids laagdrempelig, overal te verkrijgen en gratis is. Het is belangrijk om de gids up to date te houden en ieder jaar te vernieuwen. De communicatie omtrent de verspreiding van de informatiebrochure moet goed gepland te worden.

Meer weten

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Welzijn & samenleving'? Deel het met ons!

Optioneel

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?