Vissen met een beperking? Geen probleem dankzij deze vissersclub

Vrije tijd: Bekijk alle inspirerende voorbeelden
Bereik: 1 op 4
Terugkerend: 2 op 4

Enkele vissers die je regelmatig kan vinden aan een vijver vlakbij de Franse grens, kwamen op het idee om ook jongeren met een beperking de kunst van het vissen aan te leren. Tijdens de zomer delen ze hun ervaringen en adviezen met de jongeren tijdens de "pêche solidaire" van Péruwelz. 

Wordt toegepast in:
Péruwelz [toon volledige lijst][verberg volledige lijst]

Wat?

Vissers en jongeren met een beperking vormen koppels tijdens twee initiatiedagen.

Wie?

De schepen bevoegd voor personen met een handicap van de Stad Péruwelz en de gerant van een plaatselijke visvijver lanceerden dit project. 

Waarom?

Dit project bevordert de inclusie van mensen met een beperking en maakt handicaps bespreekbaar.

Alles begon in 2016, met een discussie tussen de schepen, bevoegd voor mensen met een beperking en de toezichthouder van een plaatselijke visvijver. Niet veel later zag een project dat van hobbyvissen een sociaal en solidair project wil maken, het daglicht.

Het project wil kinderen met een handicap en jongeren uit instellingen voor jeugdhulp met vissers uit de regio in contact brengen. Het is de bedoeling om zo 'koppels' te vormen om inclusie en actieve participatie aan te moedigen en om de handicapthematiek bespreekbaar te maken. 

De jongeren worden verwelkomd door de vissersclub van Jaunay-Clan en krijgen er de beste tips van ervaren vissers. Voor de jongeren is dit een aangename en rustgevende activiteit, terwijl de vissers de wereld van personen met een beperking beter leren kennen.

In 2017 konden een dertigtal jongeren deelnemen aan het project.

Vissen
(c) Stad Péruwelz

Meer weten

Heeft jouw gemeente een initiatief genomen om gelijke kansen te stimuleren binnen het domein 'Vrije tijd'? Deel het met ons!

Optioneel

Vergelijkbare voorbeelden en aanbevelingen

Elke inwoner helpen om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten

Ontwikkel een integrale visie op vrije tijd, zodat jaar na jaar de toegankelijkheid van sportieve en culturele activiteiten verbetert.

Op zoek naar aanbevelingen of inspirerende voorbeelden voor jouw gemeente?